Aan de slag!

Als je Onderweg de eerste keer opstart vraagt het je om een aantal gebruiksrechten toe te kennen. Elke stap staat hieronder beschreven.

Let op: de weergegeven schermen kunnen verschillen per merk en type smartphone.

Stap 1 – Gebruiksvoorwaarden en account

Klik op het vierkantje om de voorwaarden voor het gebruik van Onderweg te accepteren. U moet akkoord gaan met deze voorwaarden om Onderweg te kunnen gebruiken.

Kies ‘aanmelden of registreren’ om in te loggen met een bestaand account of een nieuw account aan te maken. U kunt Onderweg ook gebruiken zonder account; klik daarvoor op ‘Ga door zonder account’.

Stap 2 – Opslag

Klik ‘Toekennen’ en daarna ‘TOESTAAN’ om Onderweg toestemming te geven om data op je smartphone op te slaan. Zonder deze permissie werkt Onderweg niet.

Stap 3 – Locatie

Onderweg heeft toegang nodig tot de locatie van je smartphone. Klik op ‘Toekennen’ en vervolgens ‘TOESTAAN’.

Stap 4 – Over andere apps tekenen

Onderweg ondersteunt je met informatie tijdens het rijden en het gebruik van je favoriete navigatie app. Je toestemming is nodig om over andere apps te mogen tekenen.

Stap 5 – navigatie-app

Onderweg toont informatie bovenop je favoriete navigatie-app. Klik ‘Selecteer navigatie app’. Klik op het rondje achter de navigatie-app waarop je Onderweg wilt gebruiken. Klik dan op het terugpijltje, linksboven in het scherm.

Stap 6 – Toegankelijkheid

Om Onderweg automatisch te starten als je navigatie-app start kies je ‘Toekennen’. Kies vervolgens ‘Onderweg’, zet de optie ‘AAN’ met het schuifje, en bevestig vervolgens met ‘OK’. Klik dan twee keer op het terugpijltje, linksboven in het scherm of onder(in) het beeldscherm.

Je kunt deze optie ook overslaan maar daarmee wordt het gebruik van Onderweg omslachtig. Je kunt deze optie later altijd weer wijzigen.

Stap 7 – De weg op!

Klik ‘Start Onderweg’ om een route te plannen.

Lukt het niet? Stuur dan een mailtje aan onderweg.locatienet@gmail.com met een duidelijke beschrijving waar je vastloopt.