Privacy statement

Uw privacy

Locatienet is ervan overtuigd dat de bescherming van persoonsgegevens van essentieel belang is voor haar activiteiten. Daarom willen wij je in dit privacy statement heldere en transparante informatie geven over de wijze waarop Onderweg persoonsgegevens verwerkt. Persoonsgegevens van gebruikers worden zorgvuldig behandeld en beveiligd. Hierbij houdt Onderweg zich aan de toepasselijke wet- en regelgeving.

Verantwoordelijk voor de gegevensverwerking zijn Locatienet, TNO en ketenpartners in het Innovatiepartnership Talking Traffic.

Waarvoor verwerken wij jouw persoonsgegevens.

Er zijn verschillende doeleinden waarvoor Locatienet je persoonsgegevens verzamelt en verwerkt. In het kader van haar dienst Onderweg verzamelt en verwerkt Locatienet deze persoonsgegevens:

  • Alleen als je een Onderweg account aanmaakt registreert Locatienet je email adres.
  • Als je een account van een derde partij, zoals Facebook, Google of LinkedIn, gebruikt om in te loggen, dan legt Locatienet de identificatiecode van het account vast.
  • Wanneer je contact opneemt met Locatienet registreren wij je mededelingen, vragen en de contactgegevens die nodig zijn om je te kunnen antwoorden, en om de voortgang van de beantwoording te monitoren.
  • De verplaatsingsinformatie bestaande uit de locatiegegevens van je telefoon, waaronder positie, snelheid en richting en diagnostische informatie. Deze informatie wordt tijdens de verwerking voorzien van een herkomst- en bestemmingsadres en de geschatte route en vervoerswijze.
  • In de nabijheid van verkeersregelinstallaties worden je geanonimiseerde verplaatsingsgegevens gedeeld met de verkeersregelinstallatie zodat deze het verkeersaanbod beter kunnen afhandelen.
  • Om inzicht te krijgen in het gebruik van de app worden kliks naar de onderdelen van de app bijgehouden.
  • Voor analyses, evaluatie en procesverbetering door Locatienet verzamelen we middels enquêtes informatie over je ervaring met Onderweg.

Bewaartermijn en vernietiging

Geanonimiseerde verplaatsingsgegevens worden gedurende een periode van 5 jaar bewaard.

Social Media

Locatienet gaat graag, via het web en social media kanalen, in dialoog met gebruikers van haar diensten. Het doel is om nuttige en relevante informatie te bieden en/of vragen die via social media kenbaar worden gemaakt te beantwoorden. Locatienet volgt hiervoor het internet en social media kanalen, zoals Facebook, Twitter en blogs. Hierbij spant Locatienet zich in om discussies op deze kanalen te volgen, daaraan deel te nemen en/of proactief erop in te gaan en individuele, relevante vragen en opmerkingen te beantwoorden.

Gebruik van cookies op Onderweg.nl

Onderweg maakt bij het aanbieden van haar webdiensten gebruik van cookies. Dit is een klein eenvoudig bestandje met gegevens dat of op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen of in de sessie van je browser staat. Bij het gebruik van de website worden de volgende cookies gebruikt:

  • Cookies noodzakelijk voor een goede werking van de website. Wij plaatsen bijvoorbeeld een sessiecookie. Deze onthoudt je gegevens tijdelijk als je inlogt of wanneer je een aanvraagformulier invult. Deze cookies verdwijnen bij het verlaten van de website vanzelf.
  • Ondersteunende cookies, zoals Google Analytics. Deze cookies worden geplaatst om informatie over websitebezoek bij te houden. Ze onthouden: het aantal pagina’s dat je bezoekt, hoelang je op onze website bent, welke pagina’s je bekijkt en hoe vaak je terugkomt. Deze cookies blijven voor een periode van 2 jaar aanwezig op jouw computer.

Recht op inzage, correctie en verwijdering

Je hebt het recht op inzage in en correctie of verwijdering van je persoonsgegevens. Indien je een dergelijk verzoek hebt kun je een email sturen naar onderweg.locatienet@gmail.com onder vermelding van ‘UAVG’.

Gebruik van persoonsgegevens door derden.

  • Onderweg is een dienst die onderdeel is van Talking Traffic. Dit is een samenwerking van overheden en bedrijven waarbij de doorstroming wordt geoptimaliseerd. Om de regeling van automatische verkeersregelinstallaties, in de volksmond ook wel stoplichten genoemd, te optimaliseren worden je verplaatsingsgegevens, zoveel mogelijk geanonimiseerd, en alleen in de nabijheid van deze verkeersregelinstallaties gedeeld met partijen die deze gegevens bundelen en partijen die de verkeersregelinstallaties beheren.
  • Voor evaluatie door Locatienet maar ook co-financiers worden je verplaatsingsgegevens, zoveel mogelijk geanonimiseerd gedeeld met partijen die deze gegevens analyseren om de invloed van Onderweg op rijgedrag te bepalen.

Afgeleide informatie

Locatienet kan persoonsgegevens van alle individuele gebruikers samenvoegen tot informatieproducten die het aan derden verkoopt of ter beschikking stelt, bv. gemiddelde reistijden op een bepaald stuk weg of filemeldingen.

Beveiliging

Wij vinden de bescherming van jouw persoonsgegevens zeer belangrijk. Wij bewaren en verwerken je persoonsgegevens op systemen die zowel fysiek als technisch beveiligd zijn. Ook passen wij fysieke, elektronische en procedurele beveiliging toe die erop gericht is jouw persoonsgegevens veilig te stellen. Zo gebruiken wij geavanceerde firewall- en wachtwoordbeveiliging voor onze databases, fysieke toegangscontroles voor onze gebouwen en bestanden en is toegang tot je persoonsgegevens alleen mogelijk voor gemachtigde medewerkers.

Vragen

Heb je na het lezen vragen of opmerkingen over ons privacy beleid, dan kun je deze richten aan: onderweg.locatienet@gmail.com.